Slagerworkshop: Lam uitbenen en bewerken

Laden Belevenissen
  • Dit belevenis is voorbij.
Slagerworkshop Slagerij Stan Alkemade

Altijd al eens willen weten waar vlees nu echt vandaan komt? Biologische Slagerij Stan Alkemade organiseert op donderdagavond 14 september 2017 de workshop lam uitbenen en bewerken. Van kop tot staart demonstreert slager Stan het uitsnijden en uitbenen van een lam. Hij vertelt hierbij alle nodige informatie. Wat voor producten komen er van het lam? En wat kun je er vervolgens mee doen?

In de vitrine van Slagerij Stan Alkemade kun je alle lamsproducten al zien liggen: stoofvlees, lamsrack, lamszadel, gehakt, lamsbouten etcetera. Sommige producten gaan na het uitsnijden direct de vitrine in. Andere moeten nog voorbewerkt worden, zoals gehakt. Dit zul je allemaal te weten komen tijdens de workshop. Maar er wordt natuurlijk ook geproefd. Er wordt een vers stuk lamsbout aangebraden en je krijgt tips en inspiratie hoe al het lamsvlees het lekkerst wordt bereid.

Na afloop van de workshop is er, indien gewenst, gelegenheid om de producten van het uitgebeende lam te kopen.

Lamsvlees

Lam is een heel gezond product. Het bevat namelijk vele vitamines en mineralen, zoals ijzer, vitamine B & D. Het lamsvlees waar slager Stan mee werkt is biologisch, echt een zuiver en mooi product. De Tesselaars (het ras) lopen altijd buiten in de weide van Noord-Holland.

Slagerij Stan in Haarlem

Biologische Slager Stan is al 27 jaar een begrip in Haarlem, gevestigd aan het Houtplein. De slagerij is biologisch en werkt ten gunste van dierenwelzijn en het milieu. Bovendien maken ze geen gebruik van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen in hun producten. De workshop vindt plaats in de werkplaats achterin de slagerij. Een uniek kijkje in de keuken dus!

Voorwaarden

De workshop is geschikt voor minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers. Deze workshop is niet geschikt voor kinderen omdat het plaatsvindt in de werkplaats van de slagerij. In de toekomst zullen er workshops volgen waar je je kind(eren) wel mee naartoe kunt nemen!

september 14 2017

Details

Datum: 14 september 2017
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: €29.95
Belevenis Categoriƫen:
Belevenis Tags:, , ,
Website: Bezoek website locatie

Locatie

Slager Stan Alkemade

Houtplein 18
Haarlem, 2012 DH

+ Google Maps

Tickets