Een kijkje in de keuken van… papabubble!

Workshop lollys maken papabubble

Een kijkje in de keuken van… papabubble!

In deze rubriek geven we een kijkje in de keuken van onze partners. FoodX.nl werkt samen met de leukste, culinaire partners in het aanbieden van belevenissen zoals workshops en proeverijen. Te leuk om niet meer over te weten te komen.

WIE | Marieken van den Brink
WAAR | Eigenaresse van de snoepwinkel papabubble

papabubble

“Het is zo leuk om mensen te blijven verbazen met onze snoepjes”

Marieken van papabubble vertelt: “Het runnen van onze snoepwinkel papabubble was echt een kinderdroom. Ik had nooit verwacht dat dit ook zou gebeuren. Samen met mede-oprichter Dominik vertrok ik na mijn studie naar Barcelona. We leerden 2 Australiërs kennen die naar Barcelona waren gekomen om daar papabubble op te richten. Met mijn steenkolenspaans -ik zat al wel op les hoor- ging ik in de winkel aan de slag als candy-girl. Dat werden steeds meer uren per week en ik raakte steeds meer betrokken bij het leuke bedrijf.”

papabubble

papabubble franchise

“Toen kwam het moment dat Dominik en ik weer plannen maakten om terug te gaan naar Nederland. Na mijn studie vreesde ik ervoor dat ik gedoemd was om de rest van mijn leven op kantoor te werken.”

“De Australische oprichters van papabubble vroegen me of ik geen interesse had om papabubble in Amsterdam te openen. En of ik daar oren naar had! Naast Amsterdam zijn er nu dan ook vestigingen in New York, Lissabon, Barcelona, Brussel en zelfs tientallen in Azië.”

Oprichting papabubble Amsterdam

papabubble“Dominik en ik zijn in augustus alweer 12 jaar samen eigenaar van papabubble Amsterdam. Bij terugkomst in Amsterdam kwamen we niet in aanmerking voor een lening terwijl we een behoorlijke investering nodig hadden. Ik heb toen meegedaan aan de Marie Claire Startersaward in 2004 en gewonnen! De prijs die we wonnen gaf vertrouwen om uiteindelijk wel een lening te krijgen. Inmiddels zijn we 12 jaar verder en hebben we 10 man personeel…”

papabubble

Assortiment

“De winkel van papabubble zit aan de Haarlemmerdijk. Daar wilden we ons 12 jaar geleden per se vestigen, dé culinaire winkelstraat van Amsterdam. Soms spenderen klanten wel 2 of 3 uur in onze winkel.”

“Zo’n 75% van de snoepjes die we maken zijn gepersonaliseerde snoepjes in opdracht. Bijvoorbeeld met logo’s, bedrijfsnamen of huwelijkssnoepjes. Ook leveren we wholesale, zoals zakjes met een Holland-mix en Amsterdam-mix in toeristenwinkels in de stad.”

papabubble

“In de winkel hebben we veelvoorkomende en heel bijzondere smaken snoepjes. We hebben een breed assortiment van smaakexplosies. Bijvoorbeeld snoepjes met gewonere fruitsmaken en munt en bijzondere smaken zoals lavendel, scherpe kaneel met peper, gember, rozemarijn, roos en bergamot.”

Snoepmobiel op evenementen

papabubble

“Sinds vorig jaar staan we ook op evenementen. Op dit moment vind ik dat het leukste wat er is! We staan dan met mobiele snoepmaaktafels op deze evenementen en geven snoepdemo’s of een workshop lolly’s maken. Net zoals we voor FoodX organiseren!”

Workshop lolly’s maken: 28 juni

Ben je net zo enthousiast geraakt over papabubble als wij van FoodX? Op woensdagavond 28 juni organiseert papabubble de leuke workshop lolly’s maken! Er zijn nog een paar plekjes vrij, dus boek nu je ticket(s) hier via FoodX.

 

Comments

 1. Reply

  Jaaa Papa Bubble de leukste winkel in Amsterdam met het gezelligste personeel!

 2. Reply

  wanneer is er weer een workshop snoepjes maken van pappa bubble?

  • Reply

   Dag Frits, bedankt voor je reactie! De volgende Papabubble workshop wordt na de zomer weer ingepland. Het Papabubble team is wel in augustus nog te vinden op de Parade in Amsterdam, waar je ook je eigen lolly kunt maken! Groeten, het FoodX.nl team

  • Reply

   Dag Frits, inmiddels staat er weer een nieuwe workshop ingepland bij papabubble! Je kunt de workshop hier terugvinden en een ticket boeken: https://www.foodx.nl/belevenis/workshop-lollys-maken-papabubble-okt17. Groetjes van het FoodX.nl team

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *