Valentijn: samen naar een unieke culinaire belevenis!

Chocoladeharten Valentijn Chocolaterie Pierre

Valentijn: samen naar een unieke culinaire belevenis!

Het is bijna Valentijn! Wil jij je geliefde ook verrassen met een leuk en uniek kado? Lees dan snel verder!

14 februari is het weer zo ver, dan is het Valentijnsdag! Wist jij eigenlijk waar de traditie van Valentijnsdag vandaan komt? Daar zijn verschillende verhalen over, maar de meest waarschijnlijke is die over ‘Sint Valentijn’. Deze Sint Valentijn huwde namelijk stellen die volgens de wetten van de keizer niet met elkaar mochten trouwen. Bijvoorbeeld door hun geloof. Op een gegeven moment werd hij hiervoor aangegeven en gearresteerd door de keizer. Sint Valentijn werd gemarteld en stierf op 14 februari. Een dag voor zijn executie had hij een briefje geschreven aan de dochter van de gevangenisbewaarder waar hij verliefd op was geworden. Hij ondertekende het brief met ‘Van jouw Valentijn’…

Chocoladeharten Valentijn Chocolaterie Pierre

Vanaf de negentiende eeuw werd het gebruikelijker om ook kadotjes te geven met Valentijnsdag. En hoe leuk is dat, zo’n speciale dag waarbij je je geliefde wat leuks kunt geven en kunt laten weten hoe bijzonder je hem of haar vindt. Of om samen iets leuks of romantisch te doen met je geliefde?

Boek een culinaire belevenis met je geliefde

Op FoodX.nl kun je heel makkelijk een culinaire belevenis vinden en boeken om samen met je geliefde naartoe te gaan. Verras hem of haar met jullie favoriete culinaire belevenis op de datum die jullie het beste uitkomt. Bijvoorbeeld de workshop sushi maken op 10 maart 2017 of de workshop bonbons maken op 6 april 2017? Gezellig en romantisch samen op pad!

Geef een culinaire belevenis cadeau

FoodX.nl heeft ook een giftcard die je aan je geliefde kunt geven. De gelukkige ontvanger kan dan met de giftcard zelf een culinaire belevenis uitzoeken op de website. De FoodX.nl giftcards zijn verkrijgbaar in €15, €25 en €50. Je ontvangt de giftcard in een feestelijk doosje of kunt hem meteen naar je geliefde sturen met een persoonlijk berichtje.

Bron legende Sint Valentijn: Wikipedia

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *